Enkel sötsur Asiatisk gryta.

På 70 och 80 talet viste man inte så mycket om Kinesiskmat,grönsaker,kryddor och tillredning....
Man åt maten på kina krogen....
Detta är en tidig,mycket svensk variant på recept som min moster Maja gav min mamma tillsammans med kinesiskt porslin....matskålar. Som jag fortfarande gör ibland som omväxling till mer avancerade wookar, spett, friteringar och annan asiatisk mat som vi i vår familj är så förtjusta i.

.
"Kinesgryta a'la Maja"
600 g fläsk kött (ex Picnicbog,benfri fläskkotlett,skinkstek)
4 msk vetemjöl
3-4 gula lökar
4-6 morötter
4-5 paprikor
1 burk ananasringar +spad
3 msk olja
1/2 dl socker
1 dl vinäger
1 dl tomatpure
salt, tabasco, cayennepeppar, chilipeppar
Slanta mörötterna, hacka löken, skär paprikan och ananasringarna i bitar fräs dem i olja i en gryta. 10-15 min
Skär köttet i strimlor och vänd dem i mjöl och fräs dem lite i taget i olja i en stekpanna, tills de blir gyllenbruna.
Och lägg dem i en skål/Fat så länge....Fräs ur stekpannan med ananasspadet...läggi vinäger, tomtpure, socker och de kryddor ni önskar ( jag brukar ta lite thai chilisås,fisksås, färsk ingefära, salt och soya) vispa och koka upp.
häll i såsen i grytan och blanda ned köttet koka på svag värme och rör om (tillsätt ev lite vatten) tills morötterna är
halvmjuka ( aldente)
Servera med kokt Jasmine ris.
Ibland lägger jag i fler grönsaker  men den är faktiskt riktigt god som den är.
Prova den gärna....smaklig måltid.
Vi Hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0