En enkel Wook (utan wook)

Middagen idag.



Man strimlar köttet i det här fallet märgpipa
Finhackar vitlök,ingefära och chili.
(Dessutom idag hackade jag även en röd paprika)



Fräs köttet lite i taget med det finhackade kryddorna
i olja tills det är genomstekt



Lägg det färdigsteka köttet i en stor tjockbottnad gryta.



En påse djupfrysta wook grönsaker
I dag ICAs Basic
Fräs dem i olja några minuter



Gör sedan ett "hål" i mitten och häll 1 dl vatten där.



Lägg på ett lock och "koka" dem i 5-7 minuter.



Koka Jasminris:  Dubbelt så mycket vatten som ris kokar jag upp i vatten kokarn
häller ned på riset som jag saltat.
Rör om så inget fastnar i botten,lägger på locket ställer det på plattan på 6an,
då det börjar koka sätter jag den på 1an och kokar tills vattnet är borta ca 10 min.
Ställer det sedan åt sidan med en köks handuk emellan lock och gryta att torka i ca 20min.
Sedan häller jag upp det i en Karott/skål och serverar.


(Inget har bränt fast i botten på grytan)

Då grönsakerna är klara lägg dem på köttet.



Dela en burk ananasringar i bitar och lägg i dem med.

Fräs ur stekpannan med annanas spadet.
Häll i 1dl socker och 1/2dl vitvinsvinäger, 1 pkt passerade tomater,
salt, fisksås, soya, sweet chilisås.
Då det smakar rätt blanda lite potatismjöl i 1/2 glas vatten häll i och koka upp
Häll den tjocka såsen över grönsakerna och köttet
Rör om och koka upp.

Dags att servera.


Smaklig måltid!

Dags att gå till jobbet .
VI HÖRS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0